Stručna putovanja

Članovi BDM Cluba posjetili „Identità golose Milano“

09 ožu Stručna putovanja
Od subote 04. ožujka do ponedjeljka 06. ožujka 2017. održan je u Milanu 13. po redu kongres „Identità golose Milano“, tradicionalni godišnji prikaz dobre hrane i pića, prvi put organiziran 2004. godine. Zbog iznimno velikog zanimanja međunarodne javnosti za talijansku kuhinju, 2009. godine pridružio mu se „Identità golose London“, a 2010. „Identità golose New York“, „Identità golose Shanghai“ i „Identità golose San Marino.“ Riječ je o zaista maestralnom festivalu vrhunske talijanske i međunarodne gastronomije.

Razlog posjeta članova BDM Cluba ovoj manifestaciji vrlo je jednostavan: na licu mjesta vidjeti, osjetiti i osobno se uvjeriti u nebrojeno mnogo primjera dobre poslovne prakse, od strane velikog broja prisutnih poduzetnika – ugostitelja i proizvođača hrane, pića i ugostiteljske opreme, koji su od posla kojeg rade (i vole) napravili i svakim danom rade – pravu umjetnost!

Bilo je nevjerojatno iskustvo šetati među stotinama izlagača, bez obzira radilo se o sirevima, pizzi, pasti, kruhu, mesnim prerađevinama, slanim i slatkim jelima, voću, povrću, začinima… i – vrhunskim vinima, s mjehurićima i bez njih. I sve to degustirati.

S lakoćom smo se, svi članovi BDM Cluba prisutni na kongresu, složili da je čokoladni sladoled kojeg smo imali prilike degustirati na slastičarskoj radionici Paola Brunelli-ja, jednog od najpoznatijih talijanskih „majstora sladoleda“, nešto najbolje što smo jeli, barem kad je riječ o „gelatu“. Da bi tek potom uslijedilo pravo iznenađenje. Naime, jasno je da će, osim spravljanja slatkih, talijanskim virtuozima kuhinje na pamet pasti i slane varijante sladoleda. Ali da će to biti sladoled od bakalara ili onaj od morskih ježinaca ili pak fermentiranog crvenog kupusa… e toga bismo se već teže sjetili. Ali...i to smo degustirali!

Što reći na kraju? Nakon ovakvog jedinstvenog iskustva, ostaje nam samo „Doviđenja iduće godine, „Identità golose Milano“!

Život kluba

09. ožu

Od subote 04. ožujka do ponedjeljka 06. ožujka 2017. održan je u Milanu...

07. ožu

Hotel Velanera u Šišanu bio je domaćin drugog po redu međunarodnog...

21. vel

Kako izgleda kad se na jednom mjestu okupe deseci vrhunskih kuhara, pizza...

09. vel

U četvrtak, 02.02.2017. godine održano je u prostorima BDM Cluba u Poreču...

Mapa

Odaberite regiju na karti i pogledajte sve naše članove

Istra