Zajedničko učenje

Velimir Srića: Stvaranje i razvoj pobjedničkog tima

10 lis Zajedničko učenje

U subotu, 05. listopada 2013. godine održana je naša šesta edukativna radionica pod nazivom „Stvaranje i razvoj pobjedničkog tima“, u Klubu umirovljenika „Galija“ u Poreču.  Radionicu je vodio naš počasni član, prof. dr. Velimir Srića iz Zagreba.

Naglasak radionice stavljen je na problematiku stvaranja pobjedničkog tima, odnosno proučavanje pojedinih faza njegove izgradnje. Te smo tako saznali kako se iz neorganizirane grupe pojedinaca, tzv. „hrpe“ , stvaraju radne skupine, koje uz dobro vođenje mogu prerasti  u radni tim. Timski rad, koristeći sinergiju tima, u mogućnosti  je proizvesti puno veće učinke od mogućeg zbroja pojedinačnih učinaka njegovih članova.

Da bismo dobili pobjednički tim, potrebno je razumjeti suštinu timskog rada i pojedinih uloga u timu te poznavati načine njegovog funkcioniranja: kroz uspješnu komunikaciju, fleksibilan pristup i pravilno vođenje, odnosno usmjeravanje „kemije“ koja postoji među  članovima takvog tima.

Zanimljivo, zar ne? Radionica je obilovala vježbama iz timskog rada i sagledavanja i rješavanja mogućih problema, s posebnim osvrtom na različitosti između individualnog i timskog pristupa rješavanju problema.

Sve u svemu, proveli smo ugodnu, zanimljivu i nadasve edukativnu radionicu. Vjerujemo da će se s time složiti i polaznici radionice, iz tvrtki: „S.I.C.“ d.o.o. Vabriga, „Epoca turizam“ d.o.o. Novigrad, „Vortica“ d.o.o. Kastav, „TV Istra“ d.o.o. Pazin, Obrt za proizvodnju bakalara „Milena“ Bačva, „Materada centar“ Poreč, „B.D.M.“ d.o.o. Poreč  i „Musica Iuvenis“ d.o.o. Poreč.  A i naš predavač, koji je subotnju radionicu, pogotovo njezine sudionike, također okarakterizirao iznimno ugodnima i zanimljivima.


Život kluba

10. stu

U četvrtak 09.11.2017. godine članovi BDM Cluba održali su uvodnu...

03. stu

"Vođenje businessa u III mileniju" ciklus je od 25 jednosatnih radionica...

03. kol

Nakon kratke stanke od radionica i ostalih aktivnosti, članovi BDM Cluba...

09. ožu

Od subote 04. ožujka do ponedjeljka 06. ožujka 2017. održan je u Milanu...

Mapa

Odaberite regiju na karti i pogledajte sve naše članove

Istra