Zajedničko učenje

Kamilo Antolović: Kako Kinezima prodati rižu?

31 sij Zajedničko učenje
„Kako Kinezima prodati rižu?" naziv je radionice koju je u subotu, 26. siječnja 2013. godine u Poreču održao Kamilo Antolović iz Zagreba, vrsni dugogodišnji teoretičar i praktičar s područja marketinga i osobne prodaje.

Upravo je osobna prodaja bila u fokusu predavanja, individualnih vježbi i njihove analize, od kojih se radionica sastojala. Krenuvši od činjenice da je osobna prodaja direktna komunikacija između prodavatelja i potencijalnog kupca, s ciljem navođenja kupca na kupnju, zajednički je osviještena činjenica da je osobna prodaja u stvari iznimno složen i nimalo lak zadatak. Upravo zato što se ona odvija neposredno, „face-to-face", i to najčešće s potpuno nepoznatom osobom. 

Sudionici radionice usvojili su konkretne tehnike osobnog nastupa na početku procesa prodaje, a koje u „svojim poslićima i svojim životićima" (da citiramo našeg osebujnog gosta-predavača) mogu primjenjivati  već od - slijedećeg dana.

Zapravo, fascinantno je bilo zaključiti da ama baš nitko od sudionika ove iznimno intenzivne, dinamične i korisne radionice (među kojima i autor ovih redaka) ne vlada tehnikama profesionalne osobne prodaje, iako je upravo prodaja jedna od osnovnih aktivnosti, na kojoj  leži svaki poduzetnički  pothvat i njegov uspjeh.

S time da odmah želimo naglasiti da su sudionici prisutni na ovoj radionici, kao i oni s prethodne radionice na istu temu, održane u listopadu prošle godine, u iznimno velikoj prednosti - svjesni svog „ne vladanja područjem", odlučili su investirati u sebe (najvažniji resurs njihovog poslovnog procesa), educirati se i naučiti potrebne tehnike, a što je - prvi korak k znanju. I vladanju ovom doista zahtjevnom materijom. Uostalom, ne kaže se uzalud: znanje je moć...

Iskoristit ćemo priliku i ponoviti: za nepunih šest mjeseci „u ringu" smo s profesionalcima koji su sva potrebna znanja i vještine (za razliku od nas) imali prilike naučiti i obilato ih koriste.  Stoga, iskoristimo vrijeme koje nas još dijeli do ulaska RH u punopravno članstvo EU i barem se potrudimo, što je više moguće, pripremiti se za „utakmicu koja je pred nama". 

Kako je ova radionica, u stvari, samo uvod u tehnike osobne prodaje, najavljujemo njezin nastavak tijekom idućih mjeseci, opet u režiji Kamila Antolovića. Kojemu, u ime svih njezinih sudionika,  još jednom zahvaljujemo na iznimno šarmantnoj i nadahnutoj radionici. Na kojoj je vrijeme jednostavno - proletjelo.


Život kluba

09. ožu

Od subote 04. ožujka do ponedjeljka 06. ožujka 2017. održan je u Milanu...

07. ožu

Hotel Velanera u Šišanu bio je domaćin drugog po redu međunarodnog...

21. vel

Kako izgleda kad se na jednom mjestu okupe deseci vrhunskih kuhara, pizza...

09. vel

U četvrtak, 02.02.2017. godine održano je u prostorima BDM Cluba u Poreču...

Mapa

Odaberite regiju na karti i pogledajte sve naše članove

Istra