Umrežavanje

Tržišno natjecanje

03 ožu Umrežavanje
Domaćin prošlomjesečnog redovnog druženja članova BDM Cluba, održanog u četvrtak 26. veljače, bio je Zajednički odvjetnički ured Ana Blečić Jelenović – Anela Troskot iz Rijeke.
 
Temu „Tržišno natjecanje“ izlagala je Branka Antić iz Rijeke, kojom je prilikom prisutne članove upoznala sa pravilima „tržišne igre bez granica“.
 
Konkretnije, krenuli smo od samog značenja definicije tržišnog natjecanja, preko zabranjenih sporazuma i dogovora na tržištu pa do iznošenja konkretnih primjera zlouporabe položaja određenih subjekata na tržištu. Sa neizostavnim kaznenim odredbama za kršenje pravila i uzanci.
 
Nakon predavanja, kao i obično, članovi su razvili iznimno žustru, konkretnu i konstruktivnu diskusiju o aktualnom gospodarskom trenutku. Da, da, znamo da naš gospodarski trenutak i nije neki i da se o tome baš i nema što mnogo raspravljati, no prisutni su članovi zaista briljirali u konkretnoj raspravi, u kojoj su navođeni razni životni primjeri problema s kojima su se imali prilike susretati u praksi i nemuštost i nesposobnost institucija da im pomognu te probleme rješavati (unatoč činjenici da bi to trebao biti razlog njihovog postojanja). Da bi se na kraju razišli u uvjerenju da se ipak najpouzdanijom metodom rješavanja najrazličitijih poduzetničkih situacija i izazova ispostavlja narodna „uzdaj se use i svoje kljuse“.

Zvuči poznato, zar ne? :)

Život kluba

28. pro

Svoju posljednju, sedmu po redu, ovogodišnju radionicu iz ciklusa...

19. pro

U četvrtak 14.12.2017. godine članovi BDM Cluba na održanoj šestoj...

12. pro

Petu radionicu iz ciklusa „Vođenje businessa u III mileniju“, članovi...

05. pro

Tema četvrte radionice iz ciklusa „Vođenje businessa u III mileniju“,...

Mapa

Odaberite regiju na karti i pogledajte sve naše članove

Istra