Umrežavanje

Novosti u poreznom sustavu // Kako započeti postupak realizacije bespovratnih sredstava iz predpristupnih fondova EU

29 vel Umrežavanje
U četvrtak, 23. ovog mjeseca uspješno smo „odradili“ još jedno druženje članova BDM Cluba. Slijedi izvješće kako nam je bilo - za sve one koji, iz bilo kojeg razloga, nisu mogli biti s nama, i mali podsjetnik za one koji su na njemu bili i uspješno se družili.

Kao i prošlog puta, na druženju smo predstavili nove članove, nakon čega je uslijedilo međusobno upoznavanje svih prisutnih. Doista je bilo zanimljivo slušati: „Ja sam Taj i Taj iz tvrtke Firma d.o.o. Naša tvrtka .... proizvodi namještaj ..... bavimo se grafičkim uslugama .... ovlašteni smo predstavnik Renaulta .... vlasnik hotela ..... imamo karting stazu ..... proizvodnja betona .... proizvodanja bakalara .... proizvodnja kruha i slastica ..... veleprodaja opreme i materijala za ugostiteljstvo .... otkup ribe .... vlasnik restorana ..... graditeljstvo .... prodajemo plin .... proizvodnja i emitiranje TV programa .... konzalting usluge za poduzetnike ..... prodaja ovoga i onoga...“I da dalje ne nabrajamo, a – ima toga još.

Uspostavili smo i video vezu s Mexicom, točnije, turističkom mekom – Cancunom, gdje nas je, umočen do koljena u Karipsko more, dočekao član našeg Etičkog povjerenstva, gospodin Đani Stojnić iz Vabrige (koji se ovih dana odaziva isključivo na ime Juanito).  Gospodin nas je Juan brzinski podučio tipičnom karipskom „movimiento sexy“, nakon čega smo bili spremni i za ozbiljan rad.

Kao rukom odneseno, oduševljenje na licima prisutnih splasnulo je čim smo krenuli s prezentacijom prve teme, odnosno novostima u poreznom sustavu.

Detaljno smo predstavili sve novosti u Zakonu o PDV-u, Zakonu o porezu na dohodak, Zakonu o porezu na dobit i Zakonu o doprinosima, u primjeni od 01. ožujka 2012. godine.

Raspoloženje se nije bitnije promijenilo ni nakon izlaganja našeg člana, gospodina Steva Žufića, koji je prisutnima jednostavnim rječnikom približio tematiku pretpristupnih fondova EU, pojašnjavajući pogotovo odakle i na koji način krenuti u „osvajanje sredstava iz pretpristupnih fondova EU“.

S neskrivenim ponosom, koristimo priliku još jednom čestitati našem članu Aleksandru Stefanovu, vlasniku Obrta za proizvodnju i preradu bakalara „Milena“ iz Bačve, koji je – prvi među nama – stigao do cilja i realizirao (čitaj: naplatio) sredstva iz pretpristupnih fondova, uloženih u izgradnju modernog i reprezentativnog pogona za proizvodnju bakalara.

Nakon toga, još smo se dugo družili i neobavezno međusobno čavrljali, uz zaista finu „papicu“ priređenu od strane našeg ljubaznog domaćina, gospodina Marina Milokanovića, vlasnika restorana „L'artigiano“ (u kojem se sve ovo dogodilo) i kojemu još jednom najiskrenije zahvaljujemo na gostoprimstvu.

Slijedi obrada ankete. Moramo primjetiti da se članovima, pogotovo starijim nije baš dalo ponovo popunjavati anketu. Od prisutnih trideset-i-nešto poduzetnika, anketu je popunilo svega njih 11. Mahom novih članova, što nas posebno raduje, obzirom da nam je zbilja stalo dobiti povratnu informaciju od svih vas.

Ocjenama od 1 do 5 ocijenili su slijedeća područja:
 

 
1. Ideja o osnivanju poslovnog kluba
2. Vizualni identitet kluba (logo i web portal)
3. Ideja održavanja tematskih druženja
4. Odabir teme druženja
5. Obrada teme „Novosti u poreznom sustavu“
6. Obrada teme „EU fondovi, od ideje do isplate“
7. Organizacija druženja
8. Korisnost usvojenih podataka i informacija
9. Lokacija / mjesto održavanja druženja
 
Ponosno zaključujemo: slika govori više od tisuću riječi. 

Život kluba

17. svi

U utorak, 15.05.2018. godine održano je za članove BDM Cluba predavanje na...

20. vel

11. radionicu iz ciklusa "Vođenje businessa u III mileniju" [link] ,...

13. vel

Članovi BDM Cluba održali su u 2018. godini već 3 radionice na temu...

28. pro

Svoju posljednju, sedmu po redu, ovogodišnju radionicu iz ciklusa...

Mapa

Odaberite regiju na karti i pogledajte sve naše članove

Istra

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila najbolje korisničko iskustvo. Više o uporabi kolačića saznajte u uvjetima korištenja web stranice. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića. Više informacija