Umrežavanje

Kako čitati temeljna financijska izvješća tvrtke – račun

25 tra Umrežavanje
Oduševljenje – jedini je pravi izraz za stanje u koje su nas, organizatore travanjskog redovnog druženja članova BDM cluba, doveli njegovi sudionici.
Na zahtjev članova, održali smo radionicu, a prije toga i predavanje kao uvod u samu radionicu, na temu "Kako čitati temeljna financijska izvješća tvrtke – račun dobiti i gubitka i bilancu".

Da stvar ne bi bila baš prejednostavna, sudionici druženja, podijeljeni u pet timova, dobili su zadatak sastaviti početnu bilancu na dan 01.01.201X godine iz nasumce „nabacanih“ podataka, obračunati svoje godišnje poslovanje temeljem novih zadanih podataka i nakon toga sastaviti novu bilancu, datiranu 31.12.201X. godine, temeljenu na promjenama koje su se dogodile tijekom poslovne godine.

Iako, ovako opisani, zadaci radionice mogu izgledati sasvim jednostavno, možemo reći da to doista nije tako i da je pred prisutne članove postavljen nimalo jednostavan, dapače prilično zahtjevan zadatak koji su, doduše uz puno rasprave i konfrontacije mišljenja (ali u tome i jest poanta timskog rada) sve grupe uspješno riješile. Stoga zaista od srca čestitamo svim članovima na novousvojenom znanju, kojeg će već od danas moći primjenjivati i u praksi, a kao važan alat u očitavanju i interpretaciji rezultata poslovanja, kako vlastitog, tako i onog svojih sadašnjih i/ili potencijalnih poslovnih partnera.

Usvojeno znanje ujedno predstavlja solidan temelj za nastavak, odnosno usvajanje teme slijedeće radionice koja će se održati na našem svibanjskom  druženju, a u sklopu koje ćemo naučiti kako analizirati uspješnost vlastitog poslovanja temeljem izračunatih pokazatelja: zaduženosti, likvidnosti, aktivnosti, profitabilnosti, stupnja investiranosti i tome slično.

Vjerujemo da će i savladavanje naprijed navedenih, novih alata biti uzbudljivo i zanimljivo poput ovomjesečnog!

 

Život kluba

17. svi

U utorak, 15.05.2018. godine održano je za članove BDM Cluba predavanje na...

20. vel

11. radionicu iz ciklusa "Vođenje businessa u III mileniju" [link] ,...

13. vel

Članovi BDM Cluba održali su u 2018. godini već 3 radionice na temu...

28. pro

Svoju posljednju, sedmu po redu, ovogodišnju radionicu iz ciklusa...

Mapa

Odaberite regiju na karti i pogledajte sve naše članove

Istra

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila najbolje korisničko iskustvo. Više o uporabi kolačića saznajte u uvjetima korištenja web stranice. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića. Više informacija