Umrežavanje

Kako čitati temeljna financijska izvješća tvrtke – račun

25 tra Umrežavanje
Oduševljenje – jedini je pravi izraz za stanje u koje su nas, organizatore travanjskog redovnog druženja članova BDM cluba, doveli njegovi sudionici.
Na zahtjev članova, održali smo radionicu, a prije toga i predavanje kao uvod u samu radionicu, na temu "Kako čitati temeljna financijska izvješća tvrtke – račun dobiti i gubitka i bilancu".

Da stvar ne bi bila baš prejednostavna, sudionici druženja, podijeljeni u pet timova, dobili su zadatak sastaviti početnu bilancu na dan 01.01.201X godine iz nasumce „nabacanih“ podataka, obračunati svoje godišnje poslovanje temeljem novih zadanih podataka i nakon toga sastaviti novu bilancu, datiranu 31.12.201X. godine, temeljenu na promjenama koje su se dogodile tijekom poslovne godine.

Iako, ovako opisani, zadaci radionice mogu izgledati sasvim jednostavno, možemo reći da to doista nije tako i da je pred prisutne članove postavljen nimalo jednostavan, dapače prilično zahtjevan zadatak koji su, doduše uz puno rasprave i konfrontacije mišljenja (ali u tome i jest poanta timskog rada) sve grupe uspješno riješile. Stoga zaista od srca čestitamo svim članovima na novousvojenom znanju, kojeg će već od danas moći primjenjivati i u praksi, a kao važan alat u očitavanju i interpretaciji rezultata poslovanja, kako vlastitog, tako i onog svojih sadašnjih i/ili potencijalnih poslovnih partnera.

Usvojeno znanje ujedno predstavlja solidan temelj za nastavak, odnosno usvajanje teme slijedeće radionice koja će se održati na našem svibanjskom  druženju, a u sklopu koje ćemo naučiti kako analizirati uspješnost vlastitog poslovanja temeljem izračunatih pokazatelja: zaduženosti, likvidnosti, aktivnosti, profitabilnosti, stupnja investiranosti i tome slično.

Vjerujemo da će i savladavanje naprijed navedenih, novih alata biti uzbudljivo i zanimljivo poput ovomjesečnog!

 

Život kluba

12. pro

Petu radionicu iz ciklusa „Vođenje businessa u III mileniju“, članovi...

05. pro

Tema četvrte radionice iz ciklusa „Vođenje businessa u III mileniju“,...

29. stu

„Utjecaj unutarnjih i vanjskih faktora na poslovanje tvrtke“ bila je...

21. stu

U četvrtak 16.11.2017. godine članovi BDM Cluba održali su svoju drugu...

Mapa

Odaberite regiju na karti i pogledajte sve naše članove

Istra