Umrežavanje

Rad Porezne uprave

09 svi Umrežavanje
Slijedi kratak izvještaj s prošlomjesečnog druženja, održanog u petak 27. travnja 2012. godine u Pirate Pubu u Vabrigi. Odmah na početku, hvala našem domaćinu, gospodinu Paulu Stojniću koji nas je u  svom pubu izuzetno lijepo ugostio, kao i našem starom znancu, predsjedniku uprave trgovačkog društva S.I.C. d.o.o. iz Vabrige, gospodinu Đaniju Stojniću (sve Stojnić do Stojnića, ali u Vabrigi to tako funkcionira), koji se pobrinuo za nabavu repromaterijala,  ugodnog našim nepcima i želučićima...

Druženje smo započeli prezentacijama: novog spota BDM Cluba, kojega ćete svi vi vrlo uskoro imati prilike ponovo pogledati, i satiričnog uratka „Remetinečki blues“ našeg novog počasnog člana -  poznatog umjetnika i karikaturista, gospodina Stiva Cinika iz Zagreba.

Nakon toga, uslijedila je vrlo dinamična radionica, pred čijom su se izvedbom prisutni članovi isprva dosta nećkali, a onda ju objeručke prihvatili. O čemu se radilo?

Teorije govore da ono što kažemo ili učinimo u prve tri minute susreta s nekim iznimno je važno.

Sigurno ste čuli za važnost  prvog  dojma, a najnovija istraživanja otkrivaju i koliko je taj prvi dojam zapravo važan. Prema istraživanju Državnog sveučilišta Ohio, prve tri minute poznanstva odlučuju kakav ćemo odnos imati (površan ili blizak) s određenom osobom. I taj prvi dojam ima veću težinu od bilo čega što učinite ili kažete kasnije, tvrdi autor istraživanja doktor Artemio Ramirez. Znači, ako ste od početka ljubazni prema nekome, ta će osoba misliti da ste dobri, čak i ako povremeno pokažete svoju manje dobru stranu.

U radionici koja je uslijedila, članovi su trebali formirati parove te je svaki od njih imao na raspolaganju točno dvije minute (po osobi, znači četiri minute po paru) da sebe predstavi drugoj strani. Nakon proteka četiri minute, svi su se morali pomaknuti za jedno mjesto, čime su dobili novog sugovornika, kojemu su se ponovo trebali predstaviti. I tako četiri kruga. Rezultat? Napokon su se naši članovi počeli međusobno bolje upoznavati, obzirom da smo na prethodnim druženjima primijetili da uvijek isti članovi formiraju pojedine grupice za razgovor, a nekako to i nije baš poanta naših druženja. Poanta naših druženja je – međusobno upoznavanje i umrežavanje članova. Čim šire i čim bolje upoznavanje i umrežavanje.

Nakon vrlo dinamične radionice, uslijedila je puno manje dinamična tema: „Rad Porezne uprave“.

Živahnost prethodne radionice splasnula je na sam spomen poreza, inspekcija, poreznog postupka i tome slično. Odnosno, atmosfera nas je podsjetila na onu sa druženja iz veljače, kada smo govorili o poreznim novostima. I koliko god nam se naša članica iz Porezne uprave, gospođa Tamara Bartoli Kos trudila objasniti da porez postoji već 6000 godina – nije puno pomoglo. Mi smo i dalje bili deprimirani.

Tako da, dragi naši, možete se opustiti! Odlučili smo poreze i porezna pitanja istisnuti s naših druženja (pa nećemo valjda sami sebi zabijati autogolove i kvariti dobru atmosferu druženja  neugodnim temama!).

Što uopće ne znači da ćemo ovaj iznimno važan segment našeg svakodnevnog poslovanja zanemariti, već ćemo ih jednostavno „preseliti“ na posebno za to osmišljene stručne seminare. Na kojima ćemo onda govoriti o porezima, pravima i obvezama poreznih obveznika i tome sličnim stvarima, prolazeći ih „uzduž i poprijeko“.  A za druženja ćemo birati ležernije, ali ipak vrlo korisne i zanimljive teme.

Nakon toga, kao i uvijek, naši su nam sponzori priredili odličnu zakusku.

Život kluba

17. svi

U utorak, 15.05.2018. godine održano je za članove BDM Cluba predavanje na...

20. vel

11. radionicu iz ciklusa "Vođenje businessa u III mileniju" [link] ,...

13. vel

Članovi BDM Cluba održali su u 2018. godini već 3 radionice na temu...

28. pro

Svoju posljednju, sedmu po redu, ovogodišnju radionicu iz ciklusa...

Mapa

Odaberite regiju na karti i pogledajte sve naše članove

Istra

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila najbolje korisničko iskustvo. Više o uporabi kolačića saznajte u uvjetima korištenja web stranice. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića. Više informacija