Umrežavanje

Svibanjsko druženje u Veneciji

05 lip Umrežavanje
U nedjelju, 31. svibnja 2015. godine BDM Club u suradnji sa našim članom Venezia Lines [link] organizirao je cjelodnevno, peto ovogodišnje redovno druženje članova kluba, ali ovog puta ne u Poreču, niti u Hrvatskoj – već u Veneciji!
 
Uz nevjerojatnu klupsku cijenu te iznenađenjem kojeg nitko nije očekivao – vožnja popularnim „gondolama“ – naš član Venezia Lines [link] pobrinuo se da nam putovanje u ovo predivno nekadašnje središte Mletačke Republike bude zaista posebno, te se ovom prilikom još jednom zahvaljujemo g. Luke-u Agius-u Barthet-u na fantastičnoj ponudi za članove BDM Cluba!
 
Nakon malo više od 2 i pol sata vožnje brodom – na kojem su već rano ujutro tekle suze od smijeha i dobre atmosfere – stigli smo u Veneciju.
Nakon što smo se svi vratili na tlo, slijedilo je malo pješačenja do trga Sv. Marka odakle smo se uputili na 30-minutnu spomenutu vožnju gondolama. Ne moramo napominjati kako je vožnja venecijanskim kanalima u tim malim barkama koje su (fiktivno) stalno na rubu prevrtanja zaista jedinstveno iskustvo!
 
Nakon vožnje u planu je bio posjet izložbi slika (a o njoj više u nastavku), međutim ovog puta naši su želuci rekli svoje i „prisilili“ nas na malu promjenu kursa dobrom starom metodom „ajmo mi prije nešto pojest, pa poslije možemo svugdje!“.
 
Kada smo napokon zajednički zadovoljili i glad i žeđ, uputili smo se na izložbu renomiranog fotografa Sebastião-a Salgada naslova „Profumo di sogno. Viaggio nel mondo del caffe`. // Scent of a dream. A journey in the world of coffee.“ [link], organizirane u suradnji sa svima nam poznatim „Illy-jem“.
 
Galerija od 75 majstorskih crno-bijelih slika čini ovu predivnu izložbu, koja prikazuje proces obrade kave u prvoj fazi (branje kave, selekcija zrnaca itd.) sa fokusom na ljude koji su za to zaduženi u deset različitih zemalja svijeta: Brazilu, Indiji, Indoneziji, Etiopiji, Gvatemali, Kolumbiji, Kini, Kostariki, El Salvadoru i Tanzaniji.
Zaista dirljiva, predivna izložba – topla preporuka za one koji će se naći u Veneciji do kraja rujna.
 
Nakon izložbe slijedilo je malo slobodnog vremena, kako bi se svaki član mogao fokusirati na vlastite interese u ulozi turista.
 
Nakon probijanja kroz more turista koji svakodnevno posjećuju ovaj predivan grad, u kasnim popodnevnim satima krenuli smo putem natrag.
 
Na povratku, umorna ali zadovoljna lica na silasku su s broda govorila više od tisuću riječi o tome koliko je ovo putovanje bilo lijepo i ugodno iskustvo.
 
A tek smo (uz Klagenfurt) počeli putovati zajedno… :)

Život kluba

17. svi

U utorak, 15.05.2018. godine održano je za članove BDM Cluba predavanje na...

20. vel

11. radionicu iz ciklusa "Vođenje businessa u III mileniju" [link] ,...

13. vel

Članovi BDM Cluba održali su u 2018. godini već 3 radionice na temu...

28. pro

Svoju posljednju, sedmu po redu, ovogodišnju radionicu iz ciklusa...

Mapa

Odaberite regiju na karti i pogledajte sve naše članove

Istra

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila najbolje korisničko iskustvo. Više o uporabi kolačića saznajte u uvjetima korištenja web stranice. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića. Više informacija