Umrežavanje

Inspekcijski nadzori u Europi

05 kol Umrežavanje
Opušteno, ugodno, korisno i  edukativno. Najkraći mogući opis jučerašnjeg, srpanjskog druženja članova BDM Cluba, održanog doslovce „pod zvijezdama“ – u prekrasnom ambijentu „Villa Cluba“ iz Poreča.
 
Naravno, koristimo priliku još jednom zahvaliti našem ljubaznom domaćinu, gospodinu Aleksandru Zrniću, koji nam je ustupio „VIP lounge“  Ville, u kojem smo se osjećali zaista – posebno!
 
Iako pomalo teška, tema inspekcijskog nadzora i nije bila toliko strašna uz obližnji šum mora i mjesečev sjaj, no da to tako bude, najviše se potrudila naša predavačica, odvjetnica Anela Troskot iz Rijeke, koja je na vrlo šarmantan i iznimno pristupačan način prisutnim članovima približila i pojasnila materiju uređenosti inspekcijskih nadzora u zemljama Europske unije.
 
Saznali smo tako da su, u državama asocijacije čiji smo i mi nedavni član, svrha i cilj inspekcijskih  nadzora nešto sasvim drugo od isključivo represivne „gnjavaže“ kojoj u Hrvatskoj svakodnevno svjedočimo, a koja za cilj ima samo jedno: punjenje Državnog proračuna. Pod bilo koju cijenu, na bilo koji način. Pa i onaj onemogućavanja  daljnjeg poslovanja pojedinim poduzetnicima, a što slikovito možemo opisati kao „piljenje grane na kojoj država sjedi“. U (pravoj) Europi to nije tako. Tamo se inspekcije prema poduzetnicima postavljaju na, ovim prostorima potpuno nepoznat, partnerski način. Te čak vode brigu da se poduzetnike najprije educira, kako bi isti bili u mogućnosti poslovno stasati i potom, naravno, plaćati poreze!
 
I da dalje ne duljimo, dragi naši, nama ne preostaje ništa drugo, nego duboko se, duboko nadati da će se civilizirano zapadnoeuropsko ponašanje sudionika  u inspektorskom nadzoru u što skorije vrijeme implementirati  i u hrvatsko zakonodavstvo i  poslovnu praksu. Do tada… sve po starom.

Život kluba

17. svi

U utorak, 15.05.2018. godine održano je za članove BDM Cluba predavanje na...

20. vel

11. radionicu iz ciklusa "Vođenje businessa u III mileniju" [link] ,...

13. vel

Članovi BDM Cluba održali su u 2018. godini već 3 radionice na temu...

28. pro

Svoju posljednju, sedmu po redu, ovogodišnju radionicu iz ciklusa...

Mapa

Odaberite regiju na karti i pogledajte sve naše članove

Istra

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila najbolje korisničko iskustvo. Više o uporabi kolačića saznajte u uvjetima korištenja web stranice. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića. Više informacija