Umrežavanje

Inspekcijski nadzori u Europi

05 kol Umrežavanje
Opušteno, ugodno, korisno i  edukativno. Najkraći mogući opis jučerašnjeg, srpanjskog druženja članova BDM Cluba, održanog doslovce „pod zvijezdama“ – u prekrasnom ambijentu „Villa Cluba“ iz Poreča.
 
Naravno, koristimo priliku još jednom zahvaliti našem ljubaznom domaćinu, gospodinu Aleksandru Zrniću, koji nam je ustupio „VIP lounge“  Ville, u kojem smo se osjećali zaista – posebno!
 
Iako pomalo teška, tema inspekcijskog nadzora i nije bila toliko strašna uz obližnji šum mora i mjesečev sjaj, no da to tako bude, najviše se potrudila naša predavačica, odvjetnica Anela Troskot iz Rijeke, koja je na vrlo šarmantan i iznimno pristupačan način prisutnim članovima približila i pojasnila materiju uređenosti inspekcijskih nadzora u zemljama Europske unije.
 
Saznali smo tako da su, u državama asocijacije čiji smo i mi nedavni član, svrha i cilj inspekcijskih  nadzora nešto sasvim drugo od isključivo represivne „gnjavaže“ kojoj u Hrvatskoj svakodnevno svjedočimo, a koja za cilj ima samo jedno: punjenje Državnog proračuna. Pod bilo koju cijenu, na bilo koji način. Pa i onaj onemogućavanja  daljnjeg poslovanja pojedinim poduzetnicima, a što slikovito možemo opisati kao „piljenje grane na kojoj država sjedi“. U (pravoj) Europi to nije tako. Tamo se inspekcije prema poduzetnicima postavljaju na, ovim prostorima potpuno nepoznat, partnerski način. Te čak vode brigu da se poduzetnike najprije educira, kako bi isti bili u mogućnosti poslovno stasati i potom, naravno, plaćati poreze!
 
I da dalje ne duljimo, dragi naši, nama ne preostaje ništa drugo, nego duboko se, duboko nadati da će se civilizirano zapadnoeuropsko ponašanje sudionika  u inspektorskom nadzoru u što skorije vrijeme implementirati  i u hrvatsko zakonodavstvo i  poslovnu praksu. Do tada… sve po starom.

Život kluba

10. stu

U četvrtak 09.11.2017. godine članovi BDM Cluba održali su uvodnu...

03. stu

"Vođenje businessa u III mileniju" ciklus je od 25 jednosatnih radionica...

03. kol

Nakon kratke stanke od radionica i ostalih aktivnosti, članovi BDM Cluba...

09. ožu

Od subote 04. ožujka do ponedjeljka 06. ožujka 2017. održan je u Milanu...

Mapa

Odaberite regiju na karti i pogledajte sve naše članove

Istra