Umrežavanje

Jesmo li spremni napokon uzviknuti: „Car je gol!“ ??

01 kol Umrežavanje
Jesmo li spremni napokon uzviknuti: „car je gol!“ ??

Ako krenemo od činjenica:

• da smo svi više-manje nezadovoljni uvjetima u kojima poslujemo,
• da je ovogodišnja turistička sezona (u koju smo polagali velike nade) poprilično loša (iako službena politika kaže nešto sasvim peto),
• da su prognoze za naredne jesen i zimu u najmanju ruku – jezovite te
• da za manje od godinu dana širom otvaramo vrata znanjima, tehnologijama i kapitalu Europske Unije, a za što se pretjerano baš i ne pripremamo, na našem smo srpanjskom druženju pokrenuli i odradili vrlo zanimljivu raspravu na temu analize trenutnog stanja malog poduzetništva, na primjeru porečkog turističkog gospodarstva. S namjerom da u daljnjim raspravama - krenemo tražiti rješenja.

Kad smo kod traženja rješenja, citirat ćemo mladog kolegu poduzetnika koji nam je, nakon rasprave postavio pitanje: „Ma što vi stvarno vjerujete da mi možemo nešto učiniti?“. Pravi odgovor mladom kolegi bio bi: "Zapravo, jedino vi mladi možete nešto učiniti. Ako u to stvarno vjerujete. A mi smo tu da vam pomognemo."

Hvala našim uvodničarima: gospodinu Orestu Cossettu i Stevu Žufiću na iznijetim iznimno zanimljivim činjenicama i podacima, kao i našim konstruktivnim diskutantima: Đaniju Stojniću, Mladenu Mrdeži, Dijani Deković, Damiru Mekišu, Deanu Pauletiću, Željku Cetiniću, Filipu Kmetu, Josipu Šušteršiću i Ivanu Buiću, koji su svojim zanimljivim raspravama naše druženje učinili sadržajnim i smislenim.

Dakle, cilj druženja tako neobičnog naziva bio je u prvom redu provjeriti jesmo li uopće sposobni konstruktivnom diskusijom artikulirati probleme koji nas okružuju i svakodnevno  pritišću? Naravno, bez uvlačenja političkih obračuna u naš diskurs, obzirom da je politika posljednje  čime se naš poslovni klub namjerava baviti. Odgovor? Jesmo. Jesmo definitivno!

Znači, osnovni preduvjet za provođenje kampanje BDM Cluba (nazovimo je skraćeno: CAR JE GOL!) smo postigli.

A koji bi onda bio cilj naše kampanje? Cilj je postići da naš poslovni  forum postane relevantan faktor čije će se mišljenje tražiti, slušati i uvažavati. Vjerojatno neki od vas već vrte glavama, ali... ako ne započnemo prvim korakom, kako mislimo probleme uopće riješiti?

Ili očekujemo da to umjesto nas učini „dobra vila svojim čarobnim štapićem“?

Sad se postavlja i pitanje: a kako to učiniti? Vrlo jednostvano: kontinuiranim raspravama i konstruktivnim prijedlozima i idejama promišljati moguća rješenja nagomilanih problema i zaključke uredno proslijeđivati nadležnim službama i institucijama.

I nakon toga, strpljivo mjeriti vrijeme koliko će dugo te iste nadležne službe i institucije ignorirati naše podneske. I onda opet. Jer, jedna strana mora uvijek popustiti (a mi nismo ta strana)... 

Život kluba

17. svi

U utorak, 15.05.2018. godine održano je za članove BDM Cluba predavanje na...

20. vel

11. radionicu iz ciklusa "Vođenje businessa u III mileniju" [link] ,...

13. vel

Članovi BDM Cluba održali su u 2018. godini već 3 radionice na temu...

28. pro

Svoju posljednju, sedmu po redu, ovogodišnju radionicu iz ciklusa...

Mapa

Odaberite regiju na karti i pogledajte sve naše članove

Istra

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila najbolje korisničko iskustvo. Više o uporabi kolačića saznajte u uvjetima korištenja web stranice. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića. Više informacija