Umrežavanje

Sigurnost^2

03 vel Umrežavanje
U četvrtak, 30. siječnja 2014. godine održano je naše prvo ovogodišnje mjesečno druženje članova BDM Cluba.

Za početak, dobrodošlicu smo poželjeli našim novim članovima: Elvisu Celiji, direktoru trgovačkog društva “Infantinfo” d.o.o. iz Pule (Radio Maestral), Daliboru Finderle iz Umaga, vlasniku obrta “Dalmont” završni radovi, Marini Jakus iz trgovačkog društva “Maj” d.o.o. Poreč, Zvonku Lioviću, direktoru trgovačkog društva “Plomin holding d.o.o. iz Plomina te Maji Jovičić iz obrta “Simbol grafika” iz Karigadora.

Nakon toga, uslijedilo je predavanje našeg člana i IT stručnjaka Josipa Šabića, direktora trgovačkog društva “Exactum IT” d.o.o. iz Zagreba na temu SIGURNOST2

Naš nas je Josip svojim predavanjem doista naveo na razmišljanje o tome koliko zapravo vodimo računa o sigurnosti podataka pohranjenih na našim računalima. Kao na primjer, što bi se dogodilo kad bi nam podaci nestali, a nismo osigurali njihov backup? Što je bolja varijanta, jer ... što u slučaju (i koliki od nas uopće o tome razmišljaju), kad bi se neki netko iz naše firme sjetio sve naše pomno čuvane podatke ponuditi konkurenciji? Naravno, taj neki netko i ne mora nužno biti iz naše firme. Mogu to i hakeri. Te smo tako saznali što znači upad hakera ili virusa na naše računalo i zašto uopće virusi i hakeri napadaju? Koliko je sigurno plaćanje kreditnim karticama na stranicama raznih web-shopova i još „hrpu“ toga. Uglavnom, da skratimo: što je predavanje išlo dalje, to su naša lica bila sve ozbiljnija.

S time da, kako kaže naš Josip, to je bio samo manji dio onoga što svaki poduzetnik treba znati o hardveru i softveru u svojoj tvrtci. Nastavak, kao na primjer, priču vezano za korištenje licenciranih programa i “programa na crno”… ostavili smo za neko buduće druženje.

Život kluba

17. svi

U utorak, 15.05.2018. godine održano je za članove BDM Cluba predavanje na...

20. vel

11. radionicu iz ciklusa "Vođenje businessa u III mileniju" [link] ,...

13. vel

Članovi BDM Cluba održali su u 2018. godini već 3 radionice na temu...

28. pro

Svoju posljednju, sedmu po redu, ovogodišnju radionicu iz ciklusa...

Mapa

Odaberite regiju na karti i pogledajte sve naše članove

Istra

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila najbolje korisničko iskustvo. Više o uporabi kolačića saznajte u uvjetima korištenja web stranice. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića. Više informacija