Umrežavanje

Novosti u zakonodavstvu u primjeni od 01. siječnja 2013. // Ideja ujedinjavanja Europe

30 sij Umrežavanje
U četvrtak, 24. siječnja 2013. godine održali smo svoje prvo ovogodišnje redovno mjesečno druženje. Druženje je podijeljeno u 5 dijelova.

Na početku smo zajednički „prošli“ odredbe „Zakon o fiskalizaciji“ i iskustva vezana za njegovu primjenu u praksi. Tijekom ovog dijela, izlaganje je dodatno „začinila“ i iznimno žustra diskusija prisutnih poduzetnika.

Nakon toga, slijedio je Zakon o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi. Tijekom ovog izlaganja, posebno su naglašene obveze uprave u slučaju nelikvidnosti i insolventnosti tvrtke, koje nisu ni male ni jednostavne, te smo naučili  nastanak koje okolnosti  obvezuje upravu na  pokretanje predstečajne nagodbe.

U trećem dijelu, odvjetnica Anela Troskot „razveselila“ je prisutne članove prezentacijom novih zakonskih odredbi, u primjeni od 01. siječnja 2013. godine. Poseban je osvrt dan na Zakon o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja.

Četvrti dio druženja posvetili smo uvodu u novi ciklus predavanja, kojega smo prigodno nazvali „Učimo Europu“. Naime, iako nas tek nešto više od pet mjeseci dijeli od ulaska Republike Hrvatske u punopravno članstvo Europske Unije, činjenica je da poduzetnici (a usudili bismo se reći: i šire) vrlo malo znaju o tome kako uopće funkcionira ova asocijacija od preko 500.000.000 stanovnika, koja su pravila poslovanja i kako se uopće postaviti prema nadolazećoj snažnoj konkurenciji.

Predavanja iz ovog ciklusa predviđena su za sva druženja do ulaska RH u EU, čime ćemo se, u stvari, nastojati što bolje pripremiti za taj trenutak. Karmen Cunjac, voditeljica BDM Cluba, prisutnim je članovima iznijela temu „Ideja ujedinjavanja Europe“, predstavljajući: povijest EU, od ideje do današnjih dana, institucije Europske unije i njihove funkcije i zadaće te kriterije za ulazak u EU i sam postupak pristupanja.

Potom je uslijedio tzv. „Linić – Barroso  afterparty“, odnosno druženje u opuštenoj atmosferi, uz glazbu iz 70-tih. Time smo se napokon opustili, prisjećajući se (oni koji su tada postojali, naravno) „onih lijepih vremena“! A i naši mlađi članovi, koji tada nisu bili niti „u planovima“, složili su se s nama da su te godine bile „sasvim nešto drugo“. Čak - puno bolje od današnjih.


Život kluba

17. svi

U utorak, 15.05.2018. godine održano je za članove BDM Cluba predavanje na...

20. vel

11. radionicu iz ciklusa "Vođenje businessa u III mileniju" [link] ,...

13. vel

Članovi BDM Cluba održali su u 2018. godini već 3 radionice na temu...

28. pro

Svoju posljednju, sedmu po redu, ovogodišnju radionicu iz ciklusa...

Mapa

Odaberite regiju na karti i pogledajte sve naše članove

Istra

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila najbolje korisničko iskustvo. Više o uporabi kolačića saznajte u uvjetima korištenja web stranice. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića. Više informacija