Umrežavanje

Banke i njihova uloga u podršci poslovanja poduzetnika

02 lis Umrežavanje
Ovomjesečno druženje članova BDM Cluba, kojeg je zaista vrlo teško opisati u kratkim crtama, započelo je aktualnim informacijama o aktivnostima kluba, kako onim proteklim, tako i onim budućim:

• Od prof. Maje Budija saznali smo da je „prva generacija“ polaznika tečaja poslovnog engleskog jezika „Learning zone“ (2 grupe: grupa početnika i napredna grupa) uspješno završila ljetni tečaj, u trajanju 40 školskih sati.
Najavljeni su i slijedeći tečajevi, oni poslovnog engleskog i poslovnog njemačkog jezika, koji će započeti za 3 – 4 tjedna.

• Temeljem iznijetih podataka saznali smo i koliki je „potencijal“ članova BDM Cluba:

Imovina članova BDM Cluba na dan 31.12.2012. godine iznosila je 2.575.224.700 kn;

Članovi BDM Cluba su tijekom 2012. godine ostvarili ukupan prihod u iznosu od 1.193.187.400 kn;

Članovi BDM Cluba zapošljavaju ukupno 2.312 radnika.

• Za članove BDM Cluba osmišljene su nove pogodnosti te su stoga, u tom smislu, izmijenjena pravila broj 22.,23. i 24. Detaljnih pravila BDM Cluba. Na ovaj smo se korak odlučili zato što želimo da se čim više novih članova BDM Cluba uključi u rad i aktivnosti kluba temeljem preporuka postojećih članova, upravo kako bismo u klub uključili poduzetnike koji odgovaraju profilu člana BDM Cluba: provjerene, korektne, profesionalne, pouzdane i poštene. Stoga smo vaše posredovanje i preporuke odlučili honorirati određenim pogodnostima.

• Najavljene su teme druženja za razdoblje studeni 2013. / lipanj 2014. godine:

1.    Upravljanje kvalitetom, ISO certifikati... što su i čemu služe?
2.    Legalnost poslovanja – što sve trebamo učiniti kako bi osigurali da svoju djelatnost obavljamo “po propisu”?
3.    Kako povećati radnu sposobnost i smanjiti bolovanja?
4.    Kako pratiti poslovanje vlastite firme pomoću računanja financijskih pokazatelja?
5.    EU fondovi 2014. – 2020. godina
6.    Koliko su sigurni vaši podaci?...sigurnost i zaštita informatičke infrastrukture
7.    Koja su prava i obveze prema novom Zakonu o radu?

• Najavljena je i cjelodnevna radionica našeg počasnog člana, dr. Velimira Sriće na temu: „Stvaranje i razvoj pobjedničkog tima“. Radionica će se održati u subotu, 05. listopada 2013. godine, s početkom u 9,00 sati, u Hotelu Valamar Diamant u Poreču. O čemu će biti riječ, prisutnim je članovima najavio sam voditelj radionice, dr. Srića, koji se Skype-om iz Zagreba virtualno pridružio našem druženju.

Nakon uvodnog, tehničkog dijela druženja, okupljenim su članovima svoju djelatnost predstavili:

Daniel Cunjac, član uprave trgovačkog društva Musica Iuvenis d.o.o. iz Poreča,
Jelena Vitasović, član uprave trgovačkog društva TV Istra d.o.o. iz Pazina i
• trgovačko društvo S.I.C. d.o.o. iz Vabrige,  preko reklamnog video spota kojeg je, u produkciji BDM Cluba, snimao, montirao i editirao naš stalni suradnik, Mladen Đaković iz Poreča.

Stigli smo tako i do same teme druženja: „Banke i njihova uloga u podršci poslovanju poduzetnika“.

• Uvod u temu, kroz odgovore na pitanja: Kako je nastao novac? Kako su nastale banke? Kako su nastali krediti? i Kako su i kada nastale banke kakve danas poznajemo? iznijela je Karmen Cunjac, voditeljica BDM Cluba;

• Naš član Kristian Korunić iz tvrtke „Moneo savjetovanje“ d.o.o. iz Zagreba na svoj je osebujan i vrlo duhovit način, prisutnima detaljno objasnio „Kako do kredita u 7 koraka?“, dok je

Cinzia Zubin, voditeljica istarskog područnog ureda HBOR-a iznijela programe koji se trenutno kreditiraju preko Hrvatske banke za obnovu i razvitak.

Nakon izlaganja, uslijedile su radionice po grupama. Sa velikim zadovoljstvom možemo konstatirati da su rasprave na temu banaka i kredita bile zaista žustre i vrlo temperamentne.
Zaključak radionica? Iako ih ne volimo, jer smatramo da su kamate previsoke, a troškovi obrade kredita i bankarske naknade općenito preskupi, bez banaka i kredita nemoguće je zamisliti gospodarski razvoj, investicije i svakodnevno tekuće poslovanje.


Život kluba

17. svi

U utorak, 15.05.2018. godine održano je za članove BDM Cluba predavanje na...

20. vel

11. radionicu iz ciklusa "Vođenje businessa u III mileniju" [link] ,...

13. vel

Članovi BDM Cluba održali su u 2018. godini već 3 radionice na temu...

28. pro

Svoju posljednju, sedmu po redu, ovogodišnju radionicu iz ciklusa...

Mapa

Odaberite regiju na karti i pogledajte sve naše članove

Istra

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila najbolje korisničko iskustvo. Više o uporabi kolačića saznajte u uvjetima korištenja web stranice. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića. Više informacija