Umrežavanje

Završno mjesečno druženje poslovne 2013. godine

30 pro Umrežavanje

Naše posljednje ovogodišnje redovno mjesečno druženje održano je u četvrtak, 19. prosinca 2013. godine u Grand hotelu Palazzo u Poreču.
Tom smo se prilikom zajednički prisjetili aktivnosti BDM Cluba u protekloj 2013. godini, kojih i nije bilo malo.

Krenuli smo od tema mjesečnih druženja:

U siječnju su teme druženja bile: „Zakon o fiskalizaciji“ i „Zakon o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, primjena u praksi“, „Nove zakonske odredbe u primjeni od 01. siječnja 2013. godine, s posebnim osvrtom na Zakon o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja“ te „Ideja ujedinjavanja Europe: povijest EU, od ideje do današnjih dana, institucije Europske unije i njihove funkcije i zadaće, kriteriji za ulazak u EU i postupak pristupanja“, a predavale su odvjetnica Anela Troskot iz Rijeke i Karmen Cunjac, voditeljica BDM Cluba.

Iste su predavačice na druženju u veljači održale prezentacije na  teme: „23 milijuna, ima li tu mjesta za mene? -  4 temeljne slobode unutar EU: sloboda poslovnog nastana, sloboda kretanja radnika, sloboda pružanja usluga i sloboda kretanja kapitala“, „Izgled našeg ureda – slika koju o sebi odašiljemo drugima“, „EU i prava građana“ te „Konkurentnost i jedinstveno tržište EU“.

„EU fondovi – jučer,  danas, sutra“ i „Podrška poduzetništvu od strane Hrvatske banke za obnovu i razvitak“ bile su teme našeg druženja u ožujku. Na te su teme predavali Kristian Korunić, vlasnik i direktor trgovačkog društva „Moneo savjetovanje“ d.o.o. iz Zagreba i Cinzia Zubin, naša stalna suradnica i voditeljica područnog ureda za Istru Hrvatske banke za obnovu i razvitak.

U travnju smo zajednički obradili teme: „Novi Zakon o PDV-u, u primjeni od 01. srpnja 2013. godine“ i „Što reći Szymonu iz Gdańska kada 01.07. upita tko su mu novi sugrađani???“ Izlagali su Karmen Cunjac i Kristian Korunić.

Naš Kamilo Antolović iz Zagreba, vlasnik i direktor marketinške agencije „K & K promotion“,  održao je u svibnju iznimno dinamičnu i zanimljivu  prezentaciju pod nazivom „Osnove uspješne prodaje“.

“Dobrodošli u EU!” mogli bismo nazvati naše druženje iz lipnja, kad su nam  04. listopada na Motodromu u Poreču  dobrodošlicu u Europsku Uniju poželjeli  naši posebni gosti: senator Francesco Russo, član talijanskog Parlamenta i Komisije za vanjske poslove Senata Republike Italije, počasni član BDM Cluba Walter Godina iz Trsta te naši stalni suradnici iz Firenze:  Andreas Bucovaz, Simone Bellomo i Giuseppe Catalanotto.

U srpnju smo se bavili nešto ozbiljnijom temom, „Inspekcijski nadzori u Europi“. Temu je izlagala naša odvjetnica Anela Troskot.

Anela je temu nastavila i na druženju u kolovozu. „Prava i obveze sudionika u inspekcijskom nadzoru“, bila je tema izlaganja o tome kako pak inspekcijski nadzori izgledaju na prostorima Lijepe naše. Bilo je zanimljivo utvrditi koliko je inspekcijski nadzor u Hrvatskoj represivan instrument, u odnosu na onaj u razvijenoj Europi gdje je isti prije svega preventivno sredstva za uvođenje porezne discipline, a tek nakon toga represivno. 

„Banke i njihova uloga u podršci poslovanju poduzetnika“ tema je koju su u rujnu analizirali Karmen Cunjac, Kristian Korunić i Cinzia Zubin.

Na druženju u listopadu ugostili smo istarskog župana Valtera Flega i njegove suradnike, kao i predstavnike Grada Poreča te direktora IDA – Istarske razvojne agencije, gospodina Borisa Sabattija.
U razgovoru s našim gostima analizirali smo kritične točke funkcioniranja jedinica lokalne samouprave, s posebnim osvrtom na (ne)poticanje gospodarstva.

Igor Zgrabljić, vlasnik i direktor tvrtke „Eleos savjetovanje“ d.o.o.  iz Zagreba  u studenom je članovima kluba prezentirao temu „Certifikacija i standardizacija – prilika za osvajanje novih tržišta“.

Tijekom 2013. godine održane su i četiri cjelodnevne radionice. Kamilo Antolović održao je dvije radionice na temu uspješne prodaje: „Kako Kinezima prodati rižu?“ u siječnju te njezin nastavak u ožujku – „Može li se Kinezima IPAK prodati rižu?“

U ožujku je prof. dr. Velimir Srića održao svoju prvu cjelodnevnu radionicu na temu „Od ideje do uspjeha“. Druga radionica dr. Sriće, održana u listopadu, nosila je naziv „Stvaranje i razvoj pobjedničkog tima“.

Osim navedenih radionica, tijekom 2013. godine započeli smo i s organizacijom tečajeva  poslovnog engleskog jezika „Learning Zone“. Upisane su četiri grupe polaznika, tečajeve vodi profesorica Maja Budija.

U najzanimljiviju novost naše ovogodišnje aktivnosti spada svakako snimanje reklamnih spotova za članove BDM Cluba. Posebnost ovoj aktivnosti daje činjenica da se radi o reklamnim spotovima  u kojima jedni članovi GLUME u video-spotovima za druge članove.

Pa smo tako, u suradnji sa našim naprijed navedenim stalnim suradnicima iz Firenze,  producirali i snimili spotove za:  Pizzeriju Nono iz Poreča, računovodstveni ured B.D.M. d.o.o. iz Poreča te tvrtku S.I.C. d.o.o. iz Vabrige.
Kao i prezentacijski video-uratke za tvrtku „Istrakarting“ d.o.o. iz Poreča.
Autorsku glazbu za sva četiri video spota potpisuje naš Daniel Cunjac.
 
Peti, prezentacijski video za člana kluba „S.I.C.“ d.o.o. snimili smo u suradnji s našim stalnim suradnikom Mladenom Đakovićem iz Poreča. Taj će video biti dovršen tijekom iduće godine.
Naravno, tijekom cijele godine slali smo našim članovima newslettere sa korisnim informacijama i zakonskim novostima, održavali Facebook stranicu i web portal kluba. Vezano za web portal, najavljeno je za siječanj iduće godine predstavljanje novog, redizajniranog portala BDM Cluba, kao i posebne usluge, namijenjene ekskluzivno članovima kluba, BDM Cloud-a.
Tijekom godine je članovima predstavljen i Clubby, maskota BDM Cluba, koju smo na poklon dobili od našeg počasnog člana iz Zagreba, Nika Titanika.

 

 


Život kluba

17. svi

U utorak, 15.05.2018. godine održano je za članove BDM Cluba predavanje na...

20. vel

11. radionicu iz ciklusa "Vođenje businessa u III mileniju" [link] ,...

13. vel

Članovi BDM Cluba održali su u 2018. godini već 3 radionice na temu...

28. pro

Svoju posljednju, sedmu po redu, ovogodišnju radionicu iz ciklusa...

Mapa

Odaberite regiju na karti i pogledajte sve naše članove

Istra

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila najbolje korisničko iskustvo. Više o uporabi kolačića saznajte u uvjetima korištenja web stranice. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića. Više informacija