Umrežavanje

Završno mjesečno druženje poslovne 2013. godine

30 pro Umrežavanje

Naše posljednje ovogodišnje redovno mjesečno druženje održano je u četvrtak, 19. prosinca 2013. godine u Grand hotelu Palazzo u Poreču.
Tom smo se prilikom zajednički prisjetili aktivnosti BDM Cluba u protekloj 2013. godini, kojih i nije bilo malo.

Krenuli smo od tema mjesečnih druženja:

U siječnju su teme druženja bile: „Zakon o fiskalizaciji“ i „Zakon o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, primjena u praksi“, „Nove zakonske odredbe u primjeni od 01. siječnja 2013. godine, s posebnim osvrtom na Zakon o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja“ te „Ideja ujedinjavanja Europe: povijest EU, od ideje do današnjih dana, institucije Europske unije i njihove funkcije i zadaće, kriteriji za ulazak u EU i postupak pristupanja“, a predavale su odvjetnica Anela Troskot iz Rijeke i Karmen Cunjac, voditeljica BDM Cluba.

Iste su predavačice na druženju u veljači održale prezentacije na  teme: „23 milijuna, ima li tu mjesta za mene? -  4 temeljne slobode unutar EU: sloboda poslovnog nastana, sloboda kretanja radnika, sloboda pružanja usluga i sloboda kretanja kapitala“, „Izgled našeg ureda – slika koju o sebi odašiljemo drugima“, „EU i prava građana“ te „Konkurentnost i jedinstveno tržište EU“.

„EU fondovi – jučer,  danas, sutra“ i „Podrška poduzetništvu od strane Hrvatske banke za obnovu i razvitak“ bile su teme našeg druženja u ožujku. Na te su teme predavali Kristian Korunić, vlasnik i direktor trgovačkog društva „Moneo savjetovanje“ d.o.o. iz Zagreba i Cinzia Zubin, naša stalna suradnica i voditeljica područnog ureda za Istru Hrvatske banke za obnovu i razvitak.

U travnju smo zajednički obradili teme: „Novi Zakon o PDV-u, u primjeni od 01. srpnja 2013. godine“ i „Što reći Szymonu iz Gdańska kada 01.07. upita tko su mu novi sugrađani???“ Izlagali su Karmen Cunjac i Kristian Korunić.

Naš Kamilo Antolović iz Zagreba, vlasnik i direktor marketinške agencije „K & K promotion“,  održao je u svibnju iznimno dinamičnu i zanimljivu  prezentaciju pod nazivom „Osnove uspješne prodaje“.

“Dobrodošli u EU!” mogli bismo nazvati naše druženje iz lipnja, kad su nam  04. listopada na Motodromu u Poreču  dobrodošlicu u Europsku Uniju poželjeli  naši posebni gosti: senator Francesco Russo, član talijanskog Parlamenta i Komisije za vanjske poslove Senata Republike Italije, počasni član BDM Cluba Walter Godina iz Trsta te naši stalni suradnici iz Firenze:  Andreas Bucovaz, Simone Bellomo i Giuseppe Catalanotto.

U srpnju smo se bavili nešto ozbiljnijom temom, „Inspekcijski nadzori u Europi“. Temu je izlagala naša odvjetnica Anela Troskot.

Anela je temu nastavila i na druženju u kolovozu. „Prava i obveze sudionika u inspekcijskom nadzoru“, bila je tema izlaganja o tome kako pak inspekcijski nadzori izgledaju na prostorima Lijepe naše. Bilo je zanimljivo utvrditi koliko je inspekcijski nadzor u Hrvatskoj represivan instrument, u odnosu na onaj u razvijenoj Europi gdje je isti prije svega preventivno sredstva za uvođenje porezne discipline, a tek nakon toga represivno. 

„Banke i njihova uloga u podršci poslovanju poduzetnika“ tema je koju su u rujnu analizirali Karmen Cunjac, Kristian Korunić i Cinzia Zubin.

Na druženju u listopadu ugostili smo istarskog župana Valtera Flega i njegove suradnike, kao i predstavnike Grada Poreča te direktora IDA – Istarske razvojne agencije, gospodina Borisa Sabattija.
U razgovoru s našim gostima analizirali smo kritične točke funkcioniranja jedinica lokalne samouprave, s posebnim osvrtom na (ne)poticanje gospodarstva.

Igor Zgrabljić, vlasnik i direktor tvrtke „Eleos savjetovanje“ d.o.o.  iz Zagreba  u studenom je članovima kluba prezentirao temu „Certifikacija i standardizacija – prilika za osvajanje novih tržišta“.

Tijekom 2013. godine održane su i četiri cjelodnevne radionice. Kamilo Antolović održao je dvije radionice na temu uspješne prodaje: „Kako Kinezima prodati rižu?“ u siječnju te njezin nastavak u ožujku – „Može li se Kinezima IPAK prodati rižu?“

U ožujku je prof. dr. Velimir Srića održao svoju prvu cjelodnevnu radionicu na temu „Od ideje do uspjeha“. Druga radionica dr. Sriće, održana u listopadu, nosila je naziv „Stvaranje i razvoj pobjedničkog tima“.

Osim navedenih radionica, tijekom 2013. godine započeli smo i s organizacijom tečajeva  poslovnog engleskog jezika „Learning Zone“. Upisane su četiri grupe polaznika, tečajeve vodi profesorica Maja Budija.

U najzanimljiviju novost naše ovogodišnje aktivnosti spada svakako snimanje reklamnih spotova za članove BDM Cluba. Posebnost ovoj aktivnosti daje činjenica da se radi o reklamnim spotovima  u kojima jedni članovi GLUME u video-spotovima za druge članove.

Pa smo tako, u suradnji sa našim naprijed navedenim stalnim suradnicima iz Firenze,  producirali i snimili spotove za:  Pizzeriju Nono iz Poreča, računovodstveni ured B.D.M. d.o.o. iz Poreča te tvrtku S.I.C. d.o.o. iz Vabrige.
Kao i prezentacijski video-uratke za tvrtku „Istrakarting“ d.o.o. iz Poreča.
Autorsku glazbu za sva četiri video spota potpisuje naš Daniel Cunjac.
 
Peti, prezentacijski video za člana kluba „S.I.C.“ d.o.o. snimili smo u suradnji s našim stalnim suradnikom Mladenom Đakovićem iz Poreča. Taj će video biti dovršen tijekom iduće godine.
Naravno, tijekom cijele godine slali smo našim članovima newslettere sa korisnim informacijama i zakonskim novostima, održavali Facebook stranicu i web portal kluba. Vezano za web portal, najavljeno je za siječanj iduće godine predstavljanje novog, redizajniranog portala BDM Cluba, kao i posebne usluge, namijenjene ekskluzivno članovima kluba, BDM Cloud-a.
Tijekom godine je članovima predstavljen i Clubby, maskota BDM Cluba, koju smo na poklon dobili od našeg počasnog člana iz Zagreba, Nika Titanika.

 

 


Život kluba

28. pro

Svoju posljednju, sedmu po redu, ovogodišnju radionicu iz ciklusa...

19. pro

U četvrtak 14.12.2017. godine članovi BDM Cluba na održanoj šestoj...

12. pro

Petu radionicu iz ciklusa „Vođenje businessa u III mileniju“, članovi...

05. pro

Tema četvrte radionice iz ciklusa „Vođenje businessa u III mileniju“,...

Mapa

Odaberite regiju na karti i pogledajte sve naše članove

Istra