Umrežavanje

Kako caru reći da je gol?

07 stu Umrežavanje
Održano je deseto redovno mjesečno druženje članova BDM Cluba.

Kako želim unaprijediti svoje poslovanje i razlikovati se od konkurencije? Što želim promijeniti u svom gradu i na koji način ću ja osobno ili kao tvrtka tome pridonijeti? Pitanja su to na koja su odgovore tražili članovi BDM Cluba na svom desetom ovogodišnjem redovnom druženju, održanom u srijedu, 31. listopada 2012. godine u Grand hotelu Palazzo u Poreču.

Raspoređeni u tri grupe, sudionici kreativne radionice nazvane „Kako caru reći da je gol?“ zajednički su, u dva kruga, raspravljali o svakodnevnim problemima vlastitog poslovanja, kao i onima njihovog poslovnog okruženja.

Odnosno, zajedničkim su radom, metodom tzv. „kreativne kontaminacije“ čitave grupe,  zajednički predlagali ideje za poboljšano poslovanje svakog pojedinog člana grupe, da bi zatim iznosili i konkretne prijedloge na temu „što je to potrebno učiniti u okruženju, kako bi grad i lokalna uprava postali susretljiviji i više „po mjeri malog poduzetnika“. Rezultati radionice više su nego zanimljivi i bit će predmetom jedne od naših slijedećih kolumni.

Do kraja tekuće godine preostala su još dva mjesečna druženja članova BDM Cluba. U mjesecu studenom predviđeno je upoznavanje članova sa novim zakonskim odredbama u primjeni od 01. siječnja 2013. godine, kao što su fiskalizacija (uvođenje fiskalnih blagajni) te izmjene Zakona o PDV-u. Također, analizirat će se i primjena Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi.

Druženje u prosincu namijenjeno je retrospektivnom osvrtu na sve aktivnosti BDM Cluba u 2012. godini.

Pravi izazov za članove BDM Cluba započinje u siječnju iduće godine, kad ćemo zajednički načeti pitanje „učenja Europe“. U šest preostalih mjeseci do ulaska Hrvatske u punopravno članstvo EU, članovi kluba upoznat će se s „pravilima igre“ i načinom poslovanja u državama članicama europskih integracija. Među temama koje će se obrađivati, posebno izdvajamo pitanje povlačenja financijskih sredstava iz pretpristupnih i strukturnih fondova EU.

Život kluba

17. svi

U utorak, 15.05.2018. godine održano je za članove BDM Cluba predavanje na...

20. vel

11. radionicu iz ciklusa "Vođenje businessa u III mileniju" [link] ,...

13. vel

Članovi BDM Cluba održali su u 2018. godini već 3 radionice na temu...

28. pro

Svoju posljednju, sedmu po redu, ovogodišnju radionicu iz ciklusa...

Mapa

Odaberite regiju na karti i pogledajte sve naše članove

Istra

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila najbolje korisničko iskustvo. Više o uporabi kolačića saznajte u uvjetima korištenja web stranice. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića. Više informacija