Umrežavanje

NIK TITANIK - Moć slike kao dijela vizualnog identiteta tvrtke

04 srp Umrežavanje
NIK TITANIK – gost 35. redovnog mjesečnog druženja članova BDM Cluba

Članovi BDM Cluba „odradili“ su u četvrtak 03. srpnja 2014. godine na Motodromu Poreč još jedno jubilarno, ovoga puta 35., redovno mjesečno druženje članova BDM Cluba.

U društvu Nika Titanika, našeg dragog gosta i počasnog člana kluba, koji nam je održao iznimno zanimljivo predavanje na temu „Moć slike kao dijela vizualnog identiteta tvrtke“ (i ostale manipulacije, dodali bismo).  Kako je to sigurno već svima poznato, Nik Titatnik poznati je hrvatski karikaturist, ilustrator, dizajner i, ovo posebno volimo citirati, „kroničar hrvatske gluposti“, vlasnik tvrtke Nik Titanik Studio d.o.o. iz Svete Nedelje.

Kroz svoju nam je prezentaciju Nik ilustrirao, na temelju istinitih događaja, kolika je zapravo moć slike u manipulaciji širokim masama, obzirom da, citiramo, „... Slike govore tisuću riječi, potiču na razmišljanje, bude emocije, ukazuju na probleme ... Slike mogu biti prekrasan ukras na zidu, ali mogu biti i moćno oružje. Pravilnim tempiranjem teme i tehnike, pomoću slika se može započeti rat ili zadržati mir, može se neku osobu diskreditirati ili ju pak učiniti herojem ...“
Da bi na kraju potaknuo prisutne sudionike da razmisle o moći koju imaju slike i tu moć iskoriste u pozitivnom smislu, kao dio vizualnog identiteta svoje tvrtke.
Nakon predavanja, uslijedio je razgovor sa sudionicima, tijekom kojeg smo saznali mnoge stvari iz profesionalnog života Nika Titanika, od početaka njegove karijere karikaturiste, preko rasprave o ovci Gregoru, pa sve do današnjih dana, kad nam Nikove redovito objavljene karikature u dnevniku „24 sata“ svakodnevno uveseljavaju život (doduše, s nemalom gorčinom u ustima).

Na kraju, slijedilo je iznenađenje večeri: utrka, od milja nazvana „Velika nagrada BDM Cluba“, koju je naš domaćin, Damir Mekiš organizirao za sudionike druženja. Ali, da ne bi bilo zabune, riječ je o pravoj utrci u dvije vožnje: kvalifikacijska vožnja, nakon koje je uslijedila utrka. Prva tri plasirana sudionika su kao nagradu osvojili medalje i majicu BDM Cluba, s našim Clubby-jem kao karting vozačem.

A pobjednici utrke su: 1. mjesto i zlatnu medalju osvojio je Daniel Duwe („Somnus“ d.o.o. Poreč), 2. mjesto (srebrna medalja) pripala je Zvonku Lioviću („Plomin holding“ d.o.o. Plomin), dok je 3. mjesto i brončanu medalju osvojio Franko Mainenti (Mainenti“ d.o.o. Višnjan). Čestitke pobjednicima i veliki „bravo“ našim djevojkama koje su sudjelovale u utrci rame uz rame sa svojim muškim kolegama,  Andrei Mihaljević („Penta“ d.o.o. Pula) i Karin Pilato („Vina Pilato“ Lašići). Moramo napomenuti da su sudionici sinoćnje utrke u našim članicama naišli na zaista ozbiljnu konkurenciju.

Sve u svemu, iza nas je još jedno ugodno i nezaboravno druženje.
 

Život kluba

17. svi

U utorak, 15.05.2018. godine održano je za članove BDM Cluba predavanje na...

20. vel

11. radionicu iz ciklusa "Vođenje businessa u III mileniju" [link] ,...

13. vel

Članovi BDM Cluba održali su u 2018. godini već 3 radionice na temu...

28. pro

Svoju posljednju, sedmu po redu, ovogodišnju radionicu iz ciklusa...

Mapa

Odaberite regiju na karti i pogledajte sve naše članove

Istra

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila najbolje korisničko iskustvo. Više o uporabi kolačića saznajte u uvjetima korištenja web stranice. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića. Više informacija