Umrežavanje

Novi Zakon o radu

02 ruj Umrežavanje
Odredbe novog Zakon o radu bile su glavna tema našeg prošlog redovnog druženja, održanog u četvrtak, 28. kolovoza 2014. godine u Villa Clubu u Poreču.

Skraćeni zaključak? „Tresla se brda, rodio se miš!“. Naime, vjerujemo da se svi sjećate koliko smo se drama naslušali vezano za donošenje ovog zakona. Te sindikati su kukali te poslodavci su kukali, samo je ministar Mrsić svih uvjeravao kako uopće nema razloga za kukanje.

S rezultatom nas je pobliže upoznala naša predavačica, odvjetnica Anela Troskot iz Rijeke: izmijenjene su odredbe vezano za sklapanje ugovora na određeno vrijeme, kao i one koje propisuju „rad od kuće“, odnosno rad na izdvojenom mjestu. Bilo je govora o upućivanja radnika na rad u inozemstvo, a posebno smo se zadržali na problematici radnog vremena - nepuno radno vrijeme, nejednako radno vrijeme, preraspodjela radnog vremena, dopunski rad, prekovremeni rad.  Dotakli smo se i korištenja godišnjih odmora, ustupanja radnika i prestanka radnog odnosa.

Naravno, nakon ove teme bilo je „brdo“ pitanja upućenih našoj predavačici, prvenstveno vezano za korištenje radnog vremena (naročito uslijed povećanog obima posla tijekom turističke sezone).

Nakon čega smo upoznati i s odredbama novog Ovršnog zakona i Zakona o faktoringu, propisa koji prvi put uopće u Hrvatskoj uređuje problematiku faktoringa.

Kao i uvijek, rastali smo se nakon podužeg druženja, kojeg smo iskoristili za dodatno elaboriranje uvijek aktualnih i zanimljivih tema vezano za hrvatsko radno zakonodavstvo.

 

Život kluba

17. svi

U utorak, 15.05.2018. godine održano je za članove BDM Cluba predavanje na...

20. vel

11. radionicu iz ciklusa "Vođenje businessa u III mileniju" [link] ,...

13. vel

Članovi BDM Cluba održali su u 2018. godini već 3 radionice na temu...

28. pro

Svoju posljednju, sedmu po redu, ovogodišnju radionicu iz ciklusa...

Mapa

Odaberite regiju na karti i pogledajte sve naše članove

Istra

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila najbolje korisničko iskustvo. Više o uporabi kolačića saznajte u uvjetima korištenja web stranice. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića. Više informacija