Umrežavanje

Prava i obveze sudionika u inspekcijskom nadzoru

17 ruj Umrežavanje
Misija Državnog inspektorata je provođenje nepristrane, pravedne, brze i učinkovite kontrole primjene zakona i drugih propisa obavljanjem kontinuiranih inspekcijskih nadzora gospodarskih subjekata na području Republike Hrvatske, uz racionalnu potrošnju proračunskih sredstava, ekološku osviještenost i zadovoljstvo svih dionika.“

Gore navedeni citat prenosimo vam iz „Strategije državnog inspektorata“  

Inspekcijski nadzori  i njihovi sudionici – inspektori i obveznici provođenja propisa (a koje se provođenje zapravo i nadzire inspekcijskim nadzorima) bili su centralna tema ovomjesečnog redovnog druženja članova BDM Cluba, održanog u prekrasnom ambijentu „Vip lounge-a“ porečkog „Villa Cluba“, u četvrtak, 29. kolovoza 2013. godine.

No, prije pristupanja  samoj obradi  teme  druženja, prisutnim su članovima kluba, zanimljivim i jezgrovitim prezentacijama, poslovanje svojih tvrtki predstavili Daniel Duwe, direktor tvrtke „Somnus“ d.o.o. iz Poreča i Ivan Buić iz Trgovačkog obrta „Nido“ Poreč, vlasnika Mirka Buića.

Uslijedio je prezentacijski video tvrtke „Istrakarting“ d.o.o. iz Poreča, za koji s ponosom ističemo da je nastao u produkciji BDM Cluba, u suradnji s već uhodanom ekipom: Andreas Bucovaz, Simone Bellomo i Giuseppe Catalanotto iz Firenze (kamera, montaža, editiranje) i naš Daniel (glazba).  Ukoliko kojim slučajem video još niste pogledali, molimo kliknite ovdje.

I tako stigosmo i do prije spomenutih inspektora, inspektorskih nadzora i većih ili manjih nevolja koje ih (uglavnom) slijede. Predavanje na ovu, ovih dana iznimno aktualnu, temu održala je naša članica Anela Troskot, odvjetnica iz Rijeke. Koja nas je u sklopu prezentacije podučila koja su prava i obveze poduzetnika (kao sudionika u inspekcijskom nadzoru), s posebnim naglaskom na prava, obzirom da o tome baš i nemamo previše prilike čuti od samih inspektora, iako bi nas s njima trebali upoznati prije provođenja predmetnog  nadzora. Kako očekivano, nakon predavanja razvila se bogata diskusija s dodatnim pitanjima i odgovorima.

Nakon koje su se članovi nastavili družiti i razmjenjivati svoja iskustva i saznanja, vezano kako za samu temu druženja, tako i onu teških uvjeta u kojima su, općenito, poduzetnici osuđeni poslovati.


 

 

Život kluba

17. svi

U utorak, 15.05.2018. godine održano je za članove BDM Cluba predavanje na...

20. vel

11. radionicu iz ciklusa "Vođenje businessa u III mileniju" [link] ,...

13. vel

Članovi BDM Cluba održali su u 2018. godini već 3 radionice na temu...

28. pro

Svoju posljednju, sedmu po redu, ovogodišnju radionicu iz ciklusa...

Mapa

Odaberite regiju na karti i pogledajte sve naše članove

Istra

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila najbolje korisničko iskustvo. Više o uporabi kolačića saznajte u uvjetima korištenja web stranice. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića. Više informacija